Így második napra kicsit elszakadtam arról, amiket kértetek, ezt csupán azért tettem, mert a legmenőbb hatóanyagokat kértétek, nem szeretném egyből ellőni őket :). Cserébe egy olyan szuper dolgot hoztam nektek, amiről nem biztos, hogy hallottatok, kivéve ha hozzám hasonlóan K-beauty fanok vagytok. Számukra nem lesz újdonság, illetve a tanácsadásra hozzám járó vendégeknek sem :).
Ázsiai gázló ő egyébként nem egy hatóanyag lesz, hanem egy összetevő. Gondolhatjátok, hogy miről beszélek most? Nézzük úgy, hogy van egy hangyaboly, az lesz az összetevő, ami áll sok-sok kicsi szorgos hangyából, ők pedig a hatóanyagok. A hangyabolyt a sok kicsi teszi erőssé, az összetevőt pedig a sok hatóanyag teszi azzá, ami. Így ez a bejegyzés most 1 a sokban lesz, de nyugi, annyi infót osztok meg, amennyi még bőven befogadható :).
Ázsiai gázló, másnéven találkoztok vele: gotu kola, vagy tigrisfű kivonat. Mire is jó ez a cuki nevű valami? Az egyik legjobb ázsiai hatóanyag sebgyógyításra, hámképző, segíti mind a dermisz és az epidermisz (holnapra szerintem egy rövid bőr – bejegyzés is illdomos lenne mostmár :)) bőrrétegek regenerálódását, aktív hatóanyagának a madecassoside-nak köszönhetően segíti a kollagénszintézist (tehát kommunikál a sejtekkel, mint tegnapról a retinolsav), antioxidánsokat tartalmaz, melyek segítenek a bőr öregedésének lassításában. Kutatások által bizonyítva, hogy segít a sérül barrier réteget helyreállítani, illetve segít a minimálisan Napkárosodott bőr regenerálásban is.
Tehát ha az INCI listában az elsők között találod: Centella asiatica, Gotu Kola – akkor arra számíts, hogy ez a termék segíteni fog neked abban, hogy a sérült barrier réteged helyreálljon, a patik utáni sebek, hegek gyorsabban gyógyuljanak, a dehidratált bőröd hidratálja, valamint az anti-agingben is élen jár! Természetesen fontos, hogy ne szerepeljen mellette semmi káros anyag, írtam már az alkoholról, fogok is írni egyéb káros dolgokról. Persze egy termékben egy összetevő nem fog csodát tenni, ezért a körülmények is fontosak, de ha K-beauty terméket nézel, nagy eséllyel ezen problémák köré fog épülni a hatása.

Forrás: Postepy Dermatol Alergol. 2013 Feb; 30(1): 46–49

#maradjotthon #stayathome #sunbeamakeup #hatóanyag #hatóanyagkihívás #21naposkihívás #ásziaigázló #madecassoside #smartskincare #skincare #tudatosbőrápolás #szegedikozmetikus #kozmetikusszeged #kozmetikusvagyok #tudatosbőrápolásspecialista