Sziasztok ma is! Hogy vagytok? Remélem még mindenki talpon!
Ma is egy összetevőt hozok nevek, mégpedig a zöldteát, amit én Korea által ismertem meg, de szerencsére a nyugati kozmetikum gyártók is előszeretettel használják!

Én most a külsőleg alkalmazott zöldtea hatásairól fogok írni nektek, belsőleg fogyasztva mindannyian tudjuk, hogy mennyire jótékony!
Egyik legfőbb hatása antioxidáns mivoltában rejlik. Segít abban, hogy a káros napsugarak, szennyezett levegő, nem megfelelő kemikáliák hatására kialakuló szabadgyökök által keletkezett láncreakciót megfékezze. Noh nem kell megijedni, ez a mondat kicsit bonyolult lett. A bőrünkben dolgoznak nem kedvező tulajdonságú reakciók is. Ezeket képzeljétek el úgy, a jelenlegi helyzetre reflektálva, mint amikor egy, a szervezet számára ismerős vírus bekerül a szervezetbe. Jobb esetben ez nem fog különsebb hatást gyakorolni egy egészséges szervezetre, a belső reakciók, folyamatok legyőzik ezt. Ez működik általában a bőrünkben is, szabadgyökök jönnek mennek, de a bőrünk saját antioxidáns hadserege, ezt szépen legyőzi. Történik valamilyen extra külső hatás, a példánál maradva egy idegen vírus kerül a szervezetbe, ahhoz pedig van, hogy kell külső segítség, akár plusz C vitamin mennyiség, hogy le tudjuk győzni. Ekkor kellenek az extra antioxidánsok! A bőrünkre szemléltetve: nem fényvédőzől eleget vagy jól, bejutnak a káros napsugarak a bőrödbe, máris plusz szabadgyököket képeznek. Túl szennyezett a levegő, ahol élsz, túl sok és nem megfelelő kemikália jut a bőrödbe. Ezek mind-mind ellened vannak. Ugyanakkor ahogy telik felettünk az idő, bőrünk természetes antioxidáns hadsere is sajnos lecsappan, tehát ilyenkor is extra adagra van szükségünk! A végletekig haladva – a túl sok szabadgyök képes a sejtek szerkezetét annyira lerombolni, módosítani, hogy annak sejthalál lehet a vége – nem lesz ami termelje pl.a kollagént (leegyszerűsítve). Tehát nagyon nem okés! Most egyben megnéztük mik is a szabadgyökök, ez hasznotokra válik mindig, amikor például antioxidánsokról beszélek, így ezentúl erre már nem fogok kitérni :).
A zöldtea is tehát egy remek antioxidáns, főként a káros napsugarak által okozott káros, gyulladásos folyamatokra van segítségül! Anti-aging termékek egyik kedvenc összetevője, de megelőzésként is remek.
Milyen hasznos tulajdonságai vannak még? Habár ez is bőven elég lenne 🙂
Hidratál! Hatással van a bőr saját hialuronsav háztartására, a termelést segíti!
Amint olvastátok, ismét megismeretek egy remek összetevőt, ám ma is érvényes, hogy egymagában nem fog csodát tenni, ám egy rettenetesen hasznos kis „jószág”!

INCI neve: Camellia Sinensis, EGCG
Mikor használd? Akármikor, nem fényérzékenyít!
#maradjotthon #stayathome #sunbeamakeup #hatóanyag #hatóanyagkihívás #21naposkihívás #zöldtea #greentea #smartskincare #skincare #tudatosbőrápolás #szegedikozmetikus #kozmetikusszeged #kozmetikusvagyok #tudatosbőrápolásspecialista