Eltelt 21 nap, azaz 3 hete zárva a kozmetika, a MAC, 3 hete gyökeresen megváltozott az életem, az életünk – vagyis folyamatosan változik. 😌Megpróbáltam akklimatizálódni, átrendezni az életem erre az életvitelre. Nem panaszkodom, van itthon mit csinálni, beálltam a másik vállakozásunkba, lángost sütök és szerencsére rengeteg időm van a kertészetünkben is tevékenykedni, szépítgetni, valamint magam is fejleszteni, sminkelni, új technikákat kipróbálni, valamint a polcon porosodó könyveket is elővenni. Amikor március 15-én este forgolódtam az ágyban, akkor nem tudtam mi fog rám várni, mi lesz 3 hét múlva. Úgy gondoltam, hogy muszáj hasznosan tölteni az időt, segíteni, ahogy tudok nektek is. Az első hatóanyag napokban azon gondolkoztam, hogy lesz 21 hatóanyag amiről írok, most meg a folytatáson jár az agyam, csak ritkább verzióban! Annyi csodás és annyi rossz hatóanyag van még amikről írni kell, hogy arra jutottam – és remélem ti is örültök neki -, hogy folytatom ezt a sorozatot, csak nem napi szinten. Én magam is sokat tanultam, forgattam a tanulmányokat, amikre eddig nem volt időm. Most a sors úgy adta, hogy van időm. 3 hete itthon vagyok, 3 hete fogalmam nem volt mi lesz most, de talán most még inkább nincs, mi lesz 3 hét múlva. Mikor lesz újra kozmetikám, mikor lesz újra MAC-es napom? Mikor foglak titeket újra sminkelni? Nem tudom… Az anyagi oldalról nem is akarok nyilatkozni, mindannyiunknak nehéz időszak ez, de már akkor boldog leszek, ha minden szerettem egészségben zárja ezt az időszakot.
Végül úgy döntöttem, hogy a 21 napos sorozat záró összetevője az a szereplő lesz, ami koreai imádatom első sztárja volt. A csiganyálas szérum volt az első, amit meg akartam ismerni a koreai kultúrából, így is lett. 4 éve a rutinom kihagyhatatlan része! Nálunk itthon már háziszer ez a kis csoda, Hannácska ezt kéri a szúnyogcsípésre, illetve az Uramnak is a foci által megsebesített orrát pár nap alatt rendbe rakta, nyomtalanul begyógyult. Ezzel már két tulajdonságát is elárultam, de nézzük meg pontosabban.
Egyes tanulmányok szerint a fibroblasztokra van hatással mely, mint tudjátok már, a kollagén termelésben lesz előljáró. Kitűnő hidratáló, mivel hialuronsavat is tartalmaz! Allantoin található a csiganyál összetevői között, ami nyugtató, gyulladáscsökkentő, emiatt is lesz nagyon jó aknés bőrre, érzékeny bőrre is és, mint mondtam, olyan sebekre is, amik nem „nyíltak”, csípésekre. Frissen kialakult hegeken is segít. A sebeken és a hegeken még az is nagyban segít (sőt, nagy mértékben ennek köszönheti), hogy növekedési faktorokat tartalmaz, melyek nagy molekulatömegű peptidek, amelyek ösztönzik a sebeket a gyógyulásra, valamint a szövet helyreállítását. A bőr számára hasznos tápanyagok listájával van ellátva, beleértve a gyulladásgátló cinket és a gyógyító mangánt. Rézpeptideket is tartalmaz, amelyeket kollagénnövelő és finom barázdákat kiegyenlítő hatása miatt elismert, valamint A-és E-vitaminokat, amelyek mindkettő nagy antioxidáns, illetve már egyebeket is tudtok róluk. A vitamin tartalmát az internet említi, tanulmányt erről nem találtam, emiatt kezeljétek fenntartással, de ami biztos, csoda hatóanyag! Az aknés bőr azért is fogja szeretni, mert antibakteriális hatása is van, valamint az aknék után visszamaradt hiperpigmentációt is kiegyenlíti, ám a Nap okozta foltokra nem működik.
Aki ódzkodik a csiganyáltól, amiatt, hogy esetleg sérülnek emiatt a csigák, akkor nekik jó hírem van, mert erről szó sincs! A csiguszok laboratóriumi körülmények között élnek, ám az számukra kedvezően van berendezve. A legjobb minőségű váladékot ugyanis akkor tudják begyűjteni, ha a kis állatkák nyugodtak, „csííben” vannak. A COSRX csiga-hoteljében például esti körülmények között gyűjtik be az anyagot, amikor egy hálón mászkálnak, és onnan kerül le – úgymond – a számunkra értékes nyálka.
Abszolút kedvenceim: Mizon All In One Snail Repair Cream, Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Köszönöm, hogy velem tartottatok a 3 hétben! Vigyázzatok magatokra, tanuljatok sokat :).
#maradjotthon #stayathome #sunbeamakeup #theordinary
#hatóanyag #hatóanyagkihívás #21naposkihívás #skin #csiganyál #snailmucin #smartskincare #skincare #tudatosbőrápolás #szegedikozmetikus #kozmetikusszeged #kozmetikusvagyok #tudatosbőrápolásspecialista