Tegnap inkább belsőleg tápláltuk a vitaminnal a szervezetünket, most az E-vitamin (Tocopherol) egy olyan hatóanyag lesz, amelyet külsőleg is tudunk használni (vannak természetesen olyan készítmények is, melyek tartalmazzák a D-vitamint, csak nem sűrűn találkoztok vele, illetve gyógyszertári készítmények „inkább”, amelyeket már a bőrgyógyász kezel!).
Nem meglepő módón antioxidáns.
A Tocopherolnak 4 altípusa létezik (alfa, béta, gamma és delta – az alfa a legkirályabb), és szintetikusan vagy természetes módon állíthatók/állítódnak elő. A legjellemzőbb formák: d-alpha-tocopherol, d-alpha-tocopherol acetate, dl-alpha tocopherol, dl-alpha tocopherol acetate. A d- előtag a természetes származást jelzi (pl. növényi olajok), a dl- pedig a szintetikusan előállítottat. A kutatások szerint a természetes formulák hatékonyabbak, ám mindkettő antioxidáns tulajdonsággal bír. Nem minden hatóanyaglista jelöli a származtatást, ha valakit annyira nagyon érdekel, akkor érdemes a gyártóval felvenni a kapcsolatot :). A legjobb, ha az alfából van tehát, de az is teljesen oké, ha mindegyikből van benne, de alfa is legyen!
A C-vitamin kapcsán már említettem, hogy nagyon jól működik együtt az E-vitaminnal. Hatásuk lényegében megegyezik: megóvja bőrünket a káros környezeti ártalmakkal szemben, a szabadgyökök legyőzője, javítja az egyenetlen bőrfelszínt, valamint az UVB sugarakkal szemben védelmet is ad bőrünknek. Viszont C-vitaminnal kombinálva szinergiában vannak, ezáltal a kettő széles spektrumú védelmet biztosít.
Szóval keresd az E-vitaminos termékeket a C-vitaminnal kombinálva és tuti biznisz lesz a bőrödnek. Viszont! Csak azért mert egy termékben van mindkettő, nem jelenti azt, hogy az jó is lesz! Minden egyes terméket egészében kell vizsgálni, ha még nem is vagytok annyira biztosak magatokban, a krémmánia jó kiindulási pont lehet az összetevők terén (is). A véleményeket én mindig fenntartással kezelem, ahol az összetevőn megbukik valami, ott engem már nem érdekelnek a pozitív vélemények.

Forrás: https://www.paulaschoice.com/expert-advice/skincare-advice/basic-skin-care-tips/how-does-vitamin-e-help-skin.html

#maradjotthon #stayathome #sunbeamakeup #hatóanyag #hatóanyagkihívás #21naposkihívás #skin #vitamine #smartskincare #skincare #tudatosbőrápolás #szegedikozmetikus #kozmetikusszeged #kozmetikusvagyok #tudatosbőrápolásspecialista