Nem sokszor hallunk a P-vitaminról, ami tulajdonképpen a gyűjtőneve a bioflavonoidoknak, amelyek javarészt növényi forrásból származnak (pl.: citrusok). Ez a név szerintem már sokaknak ismerősen cseng. Dr. Szent-Györgyi Albert és csapata a C-vitamin kutatása során különféle bioflavonoidokat fedezett fel, köztük a P-vitamin néven ismert flavanont, melyek nagyon fontosak a testünk egészsége szempontjából, védelmet nyújtanak a bőr, a szerveink és az erek szabad gyökök általi károsodása ellen. A tegnap tárgyalt C-vitaminnal kiegészítik egymást, valamint segíti annak felszívódását, jótékony hatásait. Tehát ez egy gyűjtőcsoport, nem egy különálló vitamin, közülük kozmetikai szempontból az egyik legismertebb a Rutin, ami segít a kitágult hajszálereken, az apró barázdákon, valamint az életkorból adódó pigmentfoltokon. A Hesperidin, ami ezen tulajdonságokkal is bír, valamint tónusjavító hatása is van, a rugalmas fiatalos bőrért.

Összességében a bioflavonoidok annyira hasznosak, mint a C-vitamin. Hozzá hasonlóan antioxidáns, amit már jól tudtok, mit jelent, valamint a fent felsoroltakon kívűl erős gyulladáscsökkentő. Keresse bátran mindenki, bőrproblémától függetlenül.
Bőrünket kicsit elhagyva, belsőleg alkalmazva :
A bioflavonoidok, például az említett rutin és a hesperidin hozzájárulnak az általános vérkeringés javításához. Az egészséges vérkeringés fenntartása révén a bioflavonoidok sikerrel járnak el a szív- és érrendszeri betegség elleni védelemben, amelyek többsége a rossz keringéshez kapcsolódik.
Forrás: https://incidecoder.com
#maradjotthon #stayathome #sunbeamakeup #hatóanyag #hatóanyagkihívás #21naposkihívás #skin #vitaminp #smartskincare #skincare #tudatosbőrápolás #szegedikozmetikus #kozmetikusszeged #kozmetikusvagyok #tudatosbőrápolásspecialista